Möt vår nya pastor

Möt vår nya pastor.

Den första maj tillträdde Daniel Lundstedt tjänsten som pastor och församlings-föreståndare i Tabergs missionskyrka. För att få veta lite mer om Daniel bestämde jag träff för en intervju.

Daniel är född och uppvuxen i Stockholm. Vid 18 års ålder reser han 5 veckor i Europa med OM, operation mission, för att pröva sin tro. Det blev en betydelsefull resa och han börjar därefter jobba som ungdomsledare i Elimkyrkan där han då är engagerad. Han trivs väldigt bra i den rollen och bestämmer sig för att läsa till pastor i Örebro. Direkt efter genomförd utbildning börjar Daniel arbeta som pastor och gör det i 7 år, först i Ekeby och sedan i Mariestad.

-Jag känner sedan att jag vill testa hur det är att jobba utanför kyrkans väggar och jag söker en tjänst på en nyöppnad anstalt i Mariestad, säger Daniel.

Till en början jobbar Daniel som kriminalvårdare men övergår snart till att jobba som så kallad programledare. Förenklat kan man säga att du då jobbar som en samtalspartner som genom behandlingsprogram ska möjliggöra ett fungerande liv den dag straffet är

avtjänat.

Efter ett par år i Mariestad går flyttlasset till Jönköping där hustrun Helena hittat ett nytt jobb. Daniel hittar en tjänst som programledare inom frivården.

-Att hjälpa människor tillbaka till ett fungerande liv har varit väldigt givande. Men jag har känt mer och mer hur jag saknat den andliga biten, att få tala med människor om Jesus. Jag ville jobba som pastor igen och såg till min glädje att denna tjänsten var ledig.

Vad ser du mest fram emot med jobbet i Taberg?

-Möta människor. - Predika. - Tillsammans med församlingen utveckla arbetet med att nå utanför kyrkans väggar.

Till sist Daniel, vad gör du helst en ledig dag fri från måsten?

Läser en bok eller mekar med min farbrors gamla moppe, en NSU quickley.

Text och foto: David Erixon

Snabba fakta